5 Mei Bevrijdingsdag 2019

Tegen alle weersverwachtingen in een prachtige wandeling met schitterend weer kunnen maken.

Zon, wind en prachtige wolken

Wandeling van 10km gelopen met grote vriend in zakformaat Tyson

Het was lekker rustig onderweg. Op de fietspaden wel erg in de wielrenners en scooters hebben, want die hoor je niet altijd aankomen. Maar dat is een kwestie van regelmatig om je heen kijken.

De zon schijnt uitbundig en er zijn prachtige wolkenluchten te zien. Het tempo lag best hoog vandaag, voor mijn doen dan. Ruim 6 km/uur. Onderweg ook draadloze headset op. Hierop speelt op de achtergrond Radio10 vandaag en ook de tussenstanden van de twee wandelapp’s die ik gebruik zijn op die manier met tussenpozen te horen.

Ik gebruik graag de volgende twee app’s: Runtastic en Runkeeper. Geven beiden een behoorlijk goed overzicht en tussentijds nuttige informatie. Een valkuil voor mij is echter wel dat ik het wandelen als een pure prestatie ga zien. Om die reden is het ook wel eens lekker om de app uit te houden en puur te genieten van de omgeving en indrukken die je dan opdoet.

Omdat de temperatuur vandaag redelijk laag was kon Tyson gemakkelijk over het asfalt wegdek van de lange fietspaden lopen. Als het warm weer is vermijd ik dat liever, omdat het wegdek anders te warm is voor zijn voetzooltjes. Op warme dagen loop ik dan ook liever vroeg of juist in de avond.

Nu lekker aan een bak koffie. Tyson is druk aan het spelen met een Kong, een stuk zwaar rubber speelgoed voor honden. Ongelooflijk hoeveel energie dat hondje heeft. Lijkt al weer helemaal vergeten te zijn dat hij 10km heeft gelopen. We zijn nog maar een half uurtje terug.

In de komende week zal ik wat meer met regelmaat gaan posten, waarbij het dan soms over meerdere dagen tegelijk kan gaan. Ik ben even mijn draai aan het vinden in de frequentie van posten.

Fijne dag verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s